Условия, права и задължения

 

 

   Цени   

 

   Всички цени, публикувани в онлайн магазина konicavarna.com са крайни, в български лева , с включен 20% ДДС и са валидни единствено и само в момента на публикуването им. В цените не е включена стойността на доставката. konicavarna.com си запазва правото да променя цените на продуктите без предизвестие, по всяко време.

  Обявените цени и промоции важат само за поръчки направени през онлайн магазина konicavarna.com

 

   Поръчка на продукти

 

   За да направите своята поръчка, можете да изберете един от следните варианти:

     - да се регистрирате, след като попълните всички изисквани данни в онлайн системата на електронния  магазин, което ви позволява да участвате в програмата лоялни клиенти, да ползвате отстъпки и да получавате информация за промоции, както и други бъдещи възможности за вас.

       

   Важно!!!

 

   Поръчки, изпратени след 14:00 часа, се обработват през следващия работен ден.

   При поръчка на стоки с избор на метод на плащане „При доставка - наложен платеж“, моля обърнете внимание, че в стойността на поръчката не е включена куриерската услуга за транспорт и комисионната за наложен платеж. За да се осведомите за съответните такси, моля свържете се с куриерските фирми

   За допълнителна информация относно вашата поръчка можете да се свържете с нас на телефон или email.

 

   Плащане

 

   Продуктите от онлайн магазина могат да бъдат заплатени по един от следните начини:

    

   1. Заплащане при получаване на място от магазина находящ се на адрес: гр. Варна, бул. "Цар Освободител" - 35.

 

   2. Плащане при доставка - наложен платеж. Клиентът заплаща на куриера в момента на доставката пълната сума, включваща стойността на продукта + стойността за доставката + комисионната за наложен платеж, съгласно тарифата на куриерската фирма.  

   3. Банкови карти  БОРИКА, VISA и MasterCard- услугата предстои да бъде активирана

 /плащания с банкови карти в схемата 3-D Secure посредством знаците Verified by Visa и / или MasterCard SecureCode/.

      

   Важно!!!

 

   Метода на плащане можете да изберете от „Метод на плащане“ във „Вашата количка“

 

   Договор

 

   Договорът за продажба от разстояние между konicavarna.com и клиента, се счита за сключен след потвърждаване на конкретната поръчка от страна на konicavarna.com.

 

   Доставка на продукти

 

   При обработката на всяка поръчка, клиентът получава електронна поща с информация. Всички доставки се извършват съгласно избора, направен при поръчката с възможни опции:

 

     - за сметка на получателя чрез куриерска фирма

 

   При доставката, клиентът подписва документ за приемо-предаване на стоката, с който се удостоверява изпълнението й в пълен обем от страна на Фото Коника Варна (Обектив 21 ООД).

       

   Важно!!!

 

   Времето за доставка е от 1 до 3 работни дни, в зависимост от региона на доставка.

   Проверявайте статуса на вашата поръчка, за да бъдете информирани за състоянието й.

   Поръчки, получени след 14.00 часа, ще се обработват на следващия работен ден.

   При поръчка на стоки с избор на метод на плащане „При доставка - наложен платеж“, моля обърнете внимание, че в стойността на поръчката не е включена куриерската услуга за транспорт и комисионната за наложен платеж. За да се осведомите за съответните такси, моля свържете се с куриерските фирми.

 

   Връщане на стока

 

   Купувачът има право, в качеството си на потребител по смисъла на ЗЗП, да върне стоката в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаване съгласно разпоредбите на закона. Връщане на стоката е възможно, само и единствено, ако е без следи от използване, без никакви нарушения в опаковката и е в пълна комплектация. Изисква се и задължително, предварително попълване на формуляр в секция „Връщане на стока“, с попълнени всички информационни полета в него.  

       Важно!!!

 

   Оригиналната опаковка на стоката, както и всички допълнителни опаковки трябва да бъдат запазени, като клиента извършва допълнително опаковане за предпазване на стоката повреме на транспортирането й.

   Всички рискове при обратен транспорт за връщане на стоката, са изцяло за сметка на клиента.

   Всички разходи по връщането на стоката в т.ч. и транспортните, са изцяло за сметка на клиента.

   Ако стоката се връща чрез куриер, а не лично и на място, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се избира условие приемане след преглед!.

 

   При надлежно упражнено право на частичен или пълен отказ от сключения договор от разстояние, при извършено плащане, въстановяването на цялата или надплатената сума може да се извърши в рамките на 5 работни дни от датата на връщане на стоката, по един от следните начини:

     -  чрез избор на заместващи стоки;

     -  плащане по банков път - таксите за обратния превод са за сметка на клиента.

 

   Преглед на стоката и рекламация

 

   Клиентът е длъжен да прегледа стоката в момента на получаване и в случай, че констатира явни недостатъци или липсата на някой от аксесоарите от окомплектовката, трябва незабавно да информира служителя, извършващ доставката. Ако не направи това, стоката се смята за одобрена, като клиентът губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци или липсват аксесоарите от окомплектовката. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. Адрес за изпращане на жалби: гр. Варна, бул. "Цар Освободител" -35 , тел: 052 617070

 

   Гаранционни условия

 

   Всички продукти, публикувани в онлайн магазина konicavarna.com се ползват с определена от вносителя гаранция, упомената в описанията на конкретния продукт и оформена със съответната гаранционна карта.

 

   Поверителност и защита на личните данни

 

   С нарастващото потребление в интернет се налага гарантирането на сигурността на личните данни на потребителите, с които те се идентифицират за различни видове онлайн услуги. Екипът на konicavarna.com / Фото Коника Варна (Обектив 21 ООД) изисква лични данни от клиентите, за да се регистрират, да направят своята поръчка и за да получат заявените продукти на посочения от тях адрес, при условията на качествено обслужване.

   С приемането на настоящите общи условия клиентът дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от konicavarna.com  и/или упълномощени трети лица. Това съгласие се разпростира включително, но не само и върху дружества извършващи куриерски услуги, банки и др., за целите на изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока.

   Ние съзнаваме, че предоставянето на лични данни и гарантирането на тяхната сигурност будят тревога в клиентите. Затова ви уверяваме, че в процеса на работа се отнасяме с необходимата прецизност и отговорност, по отношение на запазване сигурността на предоставената информация включително вашите лични данни.    Ще използваме информацията, която събираме за вас законно и в съответствие със Закона за защита на личните данни.

   Имате възможност, ако желаете да откажете да получавате маркетингови съобщения от нас.

 

   Други

 

   Клиентът носи отговорност да проверява условията за използване на онлайн магазина, както и представената информация за цени, наличности и т.н,  за да бъде своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. Във всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на konicavarna.com преди извършването й поръчки. В случай, че е необходимо допълнително одобрение от наша страна, то следва да бъде дадено от клиента, в противен случай независимо от потвърждаване на поръчката, същата ще бъде считана за невалидна. konicavarna.com не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове публикувани на настоящия онлайн магазин. Следването на такива препратки и използването на свързани сайтове се извършва от ползватели на настоящия онлайн магазин, изцяло на собствен риск и отговорност.

konicavarna.com не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато клиентът е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни. Поръчка, дори и ако е потвърдена от konicavarna.com, може да не бъде изпълнена ако посоченият адрес е неточен, непълен, или не са създадени условия от клиената за получаването и.

   Задължение на клиента е да опазва конфиденциалността на предоставените му от konicavarna.com потребителско име и парола. Всяка направена чрез онлайн магазина поръчка, ще бъде считана от страна на konicavarna.com за редовна, ако при направата й са използвани валидни потребителско име и парола, независимо от това дали същите са използвани от лице различно от титуляра или от неовластено от него лице.

   При закупуване на стоки чрез онлайн магазина, за ползване на отстъпки и други специални промоции могат да се използват само издаваните от konicavarna.com ваучери за подаръци и талони.

   С приемането на настоящите общи условия, клиентът изрично и безусловно се съгласява, на посочения от него, за целите на регистрацията в онлайн магазина, електронен адрес, да получава електронни съобщения, съдържащи рекламни брошури, информация за промоции, игри, томболи и др. Съгласието по предходното изречение може да бъде оттеглено по-всяко време чрез избор на опцията „НЕ“ в раздел ''Абонамент за новости“, достъпно от профила на клиента. За некоректни ползватели ще бъде блокиран достъпът до онлайн магазина. Акаунтите на клиенти, които нарушат условията за ползване на онлайн магазина, както и акаунти на клиенти, които ги използват не по предназначение ще бъдат заличени.

   За неуредените в настоящите общи условия въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, в случай на непостигане на такова и ако подсъдността не е посочена императивно, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд.

 

konicavarna.com е собственост, под административен контрол и оперативно управление на Фото Коника Варна (Обектив 21 ООД) ... Навсякъде където в този документ се изполва konicavarna.com всички произтичащи права и задължения според закона са прерогатив на Фото Коника Варна (Обектив 21 ООД)...

 

 

expand_less