Презапис на VHS касети и аудио касети

Запазете за дълго време позабравените вече спомени "от старите ленти".

При нас можете да прехвърлите записи от стари VHS, VHS-C и miniDV  касети, 8 мм киноленти и аудио касети върху DVD, CD  носител.

 

Прехвърляне на видеоматериал от формат VHS и super VHS на флаш памет или HDD
 

VHS или Video Home System е най-разпространеният формат на запис върху видеокасета в България.  Точно затова и повечето семейства съхраняват своите видео спомени, любителски видео материали и архиви именно в този формат.

Прехвърлянето на запис, извършен върху магнитна лента, е изключително важен поради ограничения живот, който видеолентата има. Ако сте като повечето хора, разполагате с часове от най-скъпите ви спомени, съхранени на видеолента, включително балове, сватби, кръщенета, първи стъпки, бебешки партита и така нататък.

За съжаление средната дължина на полезен живот на една VHS касета, съхранявана при подходящи условия, е само около 25-30 години. А когато условията не са оптимални, може да се получи влошаване на записа само след 10-12 години. След което вашите безценни спомени ще бъдат загубени завинаги. Ако искате да ги съхраните надеждно, решението е в тяхното дигитализиране и прехвърляне на цифров носител.

 

Дигитализиране на записи от аудио касети.

 

До съвсем неотдавна всички притежавахме и слушахме записи на аудио касети. Дали на домашния касетофон, стерео уредбата или уокмена, касетките бяха неизменна част от нашето ежедневие.

Технологиите се развиха и аналоговият звук от магнитната лента се измести от дигиталния сигнал на компактния диск. Но с това много от любимите ни касетки останаха изоставени по шкафове и кутии, а заедно с тях и нашите спомени.

 

Дигитализиране на 8 мм. киноленти.

 

Любителските киноленти съхраняват безценни спомени от близкото минало. Преди ерата на видеокамерите и много преди времето на повсеместните камери на мобилни телефони и смартфони, записите на кинолента бяха единственото достъпно средство за създаване на домашни кинофилми.

 

Ако сте извън Варна, пишете ни или ни се обадете по телефон за да изпратите лентата по куриер.

expand_less